Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

MICHAEL JACKSON - THRILLER 40 

Η κυκλοφορία του 'MICHAEL JACKSON - THRILLER 40' γιορτάζει την 40η επέτειο του άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών παγκοσμίως. Παγκόσμιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για να τιμήσουν την επική αυτή δημιουργία που κέρδισε ένα ρεκόρ 8 Grammys, και άλλαξε τα σύνορα της ποπ μουσικής και των μουσικών βίντεο για πάντα. Το Thriller έχει περάσει πάνω από 500 εβδομάδες στο τσαρτ άλμπουμ του Billboard και έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ από την κυκλοφορία του στις 30 Νοεμβρίου 1982. 

Έχει ρεκόρ 37 εβδομάδων στο Νο. 1 του Billboard. Κατά τη διάρκεια της 112ης εβδομάδας του στο τσαρτ άλμπουμ του Billboard, έγινε ο πρώτος τίτλος που έλαβε ποτέ πιστοποίηση RIAA 20X multi-Platinum (30 Οκτωβρίου 1984). 

Παγκοσμίως, το Thriller έφτασε στο Νο1 σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, και παραμένει το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Επτά κομμάτια του άλμπουμ έγιναν σινγκλς στο Top 10 και τρία, πήγαν στο Νο.1, τα εξής : «Beat It», «Billie Jean» και «Thriller». 

Η μουσική στο Thriller ήταν τόσο μοναδική που αψηφούσε κάθε ορισμό της ροκ, της ποπ ή της σόουλ που είχε προηγηθεί της εποχής της. Το "Beat It" ήταν ένα νέο είδος ποπ-ροκ υβριδίου και κατέρριψε τον μακροχρόνιο διαχωρισμό μεταξύ ασπρόμαυρης μουσικής με την εμπρηστική κιθάρα του Έντι Βαν Χάλεν. Στο "The Girl Is Mine", ένας λευκός και ένας μαύρος, 'κοροϊδεύουν', αστεϊζόμενοι για το ίδιο κορίτσι. Στο ίδιο άλμπουμ υπήρχαν τραγούδια όπως το αφρικανικής ρίζας «Wanna Be Startin’ Somethin» και το «Billie Jean» βασισμένο σε ρυθμούς και μπλουζ.   

"g"erolikos

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου